Remedii Florale Bach

Tearapia Florala Bach



„Natura, timpul, rabdarea si iubirea sunt cei mai bun doctori”

          Natura este si va ramane un izvor de principii vindecatoare, toate elementele ei avand un corespondent in fiinta umana si un anumit nivel vibrational & informational la care ele pot actiona, efectele ajungand apoi in plan fizic.
          Natura vie din jurul nostru este o binecuvantare si o sursa de minuni pe care de multe ori o trecem cu vederea. Treptat am descoperit ca ea ne rezerva multe solutii eficiente pe care le putem folosi daca le dam ocazia sa actioneze, datorita potentialul terapeutic al elementelor ei, atat pe plan fizic cat si psihic si emotional. Am inteles ca daca le acordamincredere si timp, toate plantele "minune" din jurul nostru vor actiona si ne vor sustine in prevenire, vindecare, adaptare si schimbare, conectandu-ne la o sursa mai..inalta, mai „curata” si pura, de armonie si echilibru.

Din fericire pentru noi, de-a lungul timpului au existat destui oameni inteligenti cu o intuitie si deschidere larga care au asociat acele potentiale vindecatoare cu fiecare afectiune in parte. Astfel s-au descopirt pentru fiecare nivelele la care acestea actioneaza, noi de fapt avand acum „de-a gata” toate instrumentele si asocierile necesare. Nu e nevoie sa mai plecam pe camp sa gasim ceva bun atunci cand ne doare burta.. nu mai trebuie sa testam zeci de remedii si plante pentru ca au facut-o altii si asa cum mi se spunea odata „nu mai reinventam noi roata” ... ci tot ce avem de facut (daca vrem sa facem ceva pentru noi) este sa ne deschidem mintea si sufletul, sa ne educam liberul arbitru sa aleaga predominant ceea ce este natural, sa avem incredere in darurile naturii si sa le folosim! .. citind instructiunile:)

          Voi scrie mai jos cate ceva despre remediile florale Bach si virtutile ei terapeutice, oaltfel de metoda de tratament denumita si „o medicina a sufletului”, care contribuie larestabilirea echilibrului interior prin inlaturarea emotiilor si obisnuintelor negative care ne incurca, ne tin in loc pe drumul evolutiv, blocheaza manifestarea sentimentelor si caracterelor benefice, pozitive si constructive (pe care toti le avem!), pe acest fundal fiind atrase in jurul nostru situatii incurcate pe care le putem solutiona optim doar regasindu-ne confortul emotional necesar.

          Emotiile sunt parte integranta din viata. Verbele a trai, a simti, a face sunt conectate intr-un triunghi, sunt parte dina fi si fiecare influenteaza si determina manifestarea celuilalt. Cu totii ne dorim sa fim fericiti si vesnic bucurosi dar uneori reusim mai greu sau mai rar pe perioade scurte. Deseori ne conditionam fericirea de diferite situatii, reusite, persoane sau evenimente, desi ar fi de preferat ca noi sa o putem gasi in interiorul nostru, tot timpul, si sa ne putem bucura de cat posibil de acel confortul emotional pentru a putea lua decizii corecte si a actiona in orice situatie cu incredere si curaj in timp util pe caile optime.
          Este insa foarte greu sa te confrunti cu toate provocarile vietii daca ai diverse frici mostenite sau dobandite, sau daca ai sentimente de nesiguranta, frustrare, nemultumire, daca te simti atacat, criticat, sau din contra, ai tendinta sa critici, sa dictezi abuziv, sa nu poti comunica si socializa in parametrii optimi, daca esti gelos sau ai resentimente fata de diferite persoane din jur, daca esti retras sau din contra nevoia de socializare este prioritara, sau pur si simplu ramane o amintire sau o suferinta mai mult sau mai putin indepartata in timp.Indiferent de sentimentul aparut important este realizarea ulterioara a unui echilibru. Acel echilibru este cel care solutioneaza, sustine, creaza si ne poate inscrie pe traiectoria unei evolutii spirituale, unde ar trebui sa fim cu totii.

 
Unele „feelinguri” pot fi insa destul de complexe si greu de definit sau de tinut in frau. Altele creeaza discomfort odata cu aparitia lor, atat noua cat si celor din jur. Altele se pastreaza si 'traiesc' ca un sentiment coroziv pe care nu-l poti opri. Cert este ca de multe ori am vrea sa simtim altfel sau sa ne comportam altfel si totusi nu reusim sa o facem.
Si asta deoarece emotiile au sediul in creierul limbic, nu in cel logic! Din acest motiv nu ne putem impune schimbari mentale sau emotionale asa cum vrematunci cand vrem. Nu pot sa imi impun "De maine sunt vesela!”. Sau „de maine n-o sa-l mai iubesc pe X si n-o sa mai fiu geloasa!” sau : „Sunt curajos si din momentul asta imi place sa calatoresc cu avionul!". „De data asta n-o mai am rau de mare! Sau „gata, de acum o sa am incredere in mine! Si n-o sa-mi mai transpire palmele inainte de examen!”. Programarea pozitiva este eficienta dar nu intotdeauna suficienta pentru majoritatea oamenilor.

Este valabil la copii.. stiu din experienta ce greu este sa observi un copil de 1an jumatate cum se da cu capul de usa pana cand se raneste pentru ca este frustrat ca lucrurile nu evolueaza cum vrea ei si nu are tot ce isi doreste.. sa incerci toate metodele educationale si sa observi ca nu functioneza nimic!

Toti am vrea uneori sa ne impunem o anumita disciplina dar pe plan emotional nu functioneaza asa cum vrem.. pentru ca emotiile sunt urmarea anumitor situatii, formate  pe laturile acelui triunghi, ele vin de la sine si uneori isi fac de cap. Nu ne putem impune sa nu simtim in anumit fel si uneori nici sa nu ne mai gandim la ceea ce stim destul de clar ca ne incurca; sau sa ne linistim si sa dormim atunci cand vrem, sau nu mai fim agitati sau nervosi.. Motiv pentru care in diferite situatii ar fi bine sa apelam la alte instrumente eficiente SI benefice pentru noi.. iar xanaxul NU face parte din ele sub nici o forma !!!

Auto impunerile, chiar daca le incercam de multe ori se numesc emotii subpresate si nu vindecate. Uneori putem crede ca am reusit sa le schimbam, dar tiparul de aparitie a lor va ramane pentru ca isi are radacina in dezvoltarea noastra psiho-somatica din copilarie pana acum.
Intr-adevar autosugestia (sustinuta!) are uneori efecte miraculoase deoarece biosicul, mintea, este legata si face parte din fiecare celula; dar pentru folosirea ei trebuie sa fim foarte focalizati si persistenti in ceea ce ne auto-impunem. Si din pacate in general nu suntem, cat priveste emotiile si caracterele benefice iar cele care predomina si le dam forta fara sa vrem sunt cele de anxietate, frica sau teama, deoarece ele sunt sentimente care se extind, acapareaza si dispar greu. (sa nu mai spun ca atunci cand ele exista se manifesta prin atragerea –uneori in mod repetat- exact a situatiei de care ne este frica!.. de aici si zicala..)


          Calea de actiune a terapiei florale Bach este sustinerea schimbarilor pe plan psiho-emotional, comportamental cat prin modelarea personalitatii, depasirea imperfectiunilor si a evenimentelor traumatice,modificarea tiparelor –care nu ne mai sunt necesare- formate de fiecare din noi in diferite situatii, in scopul indreptarii catre ceva ce ne este mai benefic si potrivit, oferind in acelasi timp un suport in autocontrol, intelegere, schimbare, autocunoastere in sensul manifestarii, imbogatirii (si descoperirii)  nucleului nostru emotional real, complex si benefic.

Multe porniri si trairi pot fi transformate in reactii si trasaturi pozitive, folosind potentele benefice ale fiecarei fiinte prin conectarea ei la un nivel superior atat energetic cat si de manifestare. Plantutzele folosite in aceasta terapie actioneaza asupra personalitatii preschimband viciilor in virtuti prin purificarea elementelor inferioare care le produc. Ne ajuta sa ne eliberam de masti si tipare comportamentale gresite, astfel incat inima si mintea sa fie in perfecta armonie iar manifestarile noastre sa aiba un impact mai bun.
          Esentele florale indeplineasc o adevarata alchimie psiho-emotionala: transformara ura si gelozia in iubire si iertare, posesivitatea in generozitate si acordarea libertatii, timiditatea in curaj, critica in toleranta, neincrederea in actiune optimista, etc, un scop intr-adevar maret, insa realizabil in functie de perseverenta, deschidere si incredere!

          Functioneaza aici principiul prin care prevenirea si vindecarea bolilor poate fi facuta descoperind ceea ce nu este benefic in noi insine si eradicand acest defect prin dezvoltarea calitatii care il va inlatura. NU prin lupta impotriva raului (asa cum sustinea si Maica Tereza) ci prin aducerea unui asemenea aport al calitatii opuse, incat raul va fi maturat din fiinta noastra prin manifestarea virtutilor de care suntem capabili, atragand astfel si evenimente, persoane, actiuni mult mai benefice si necesare pentru noi, cu alt fel de rezultate si implicatii.

          Practic imaginandu-ne o balanta in care in una din parti exista toate pornirile si manifestarile noastre necontrolate, ciudate, nefavorabile noua si celorlalti, putem spune ca esentele florale vin sa apese talerul opus astfel inca ceea ce ne va influenta in viitor comportamentul, gandurile, caracterul, sa fie aceea parte buna si curata din noi, cea care stie sa iubeasca, sa ierte, sa spere, sa invete din greseli, sa inteleaga din probleme, sa mearga mai departe indiferent de cate hopuri se loveste, sa aiba incredere, sa socializeze corect, sa nu isi impuna pretentiile si sa nu isi potenteze fericirea si iubirea in functie de indeplinirea lor, sa traiasca de fapt fiecare moment al vietii la intensitatea maxim benefica si sa-si invete lectiile in cel mai scurt timp posibil si cu suferinte minime!

          Esente florale Bach au capacitatea de a aduce in interiorul fiintei acel flux de calitati si energii benefice care sa poata sustine schimbarea unor imperfectiuni ale personalitatii si conturarea ei, iar prin echilibrarea psiho-emotionala sa ne permita sa ne putem bucura pe deplin de viata si de darurile ei, urcand toate treptele evolutiei sufletesti spre a ne putea manifesta la un nivel spiritual superior.
          Prin terapie se reinnoieste legatura sufletului uman cu natura, energiile, elementele si darurile ei, intunericul sufletesc sau mental al problemelor, ce incetineste evolutia si blocheaza potentialul personal este transformat in lumina sperantei si a beneficitatii.

          Terapia florala Bach este o terapie informationala.Putem compara organismul viu cu un sistem bio-informatic; stim ca oricat de sofisticat ar fi un computer el necesita reinstalari periodice, devirusari, pentru a indeparta erorile inevitabile aparute in sistem, in timpul functionarii. Deasemenea in functie de necesitati uneori avem nevoie deprograme noi. La fel si cu organismul viu si sanatatea emotionala. Remediile florale Bach, corect alese, elibereaza (deviruseaza) persoana de reactiile emotionale determinate de evenimentele neplacute, stresante sau socante din viata personala. In acelasi timp ne ajuta sa ne instalam acele programe, concepte, ideologii noi pe care de multe ori le negam, le indepartam, sau doar nu reusim sa ne adaptam suficient la schimbarile care apar (acum la toate nivelele!) .. si asta pentru ca ca tiparele si obisnuintele noastre ne dicteaza altceva.

          Dr. Edward Bach a fost un talentat medic &bacteriolog britanic care desi a practicat mult timp cu succes medicina alopata (apoi homeopatia) fiind deosebit de cautat si apreciat, spre sfarsitul vietii a renuntat la alte tipuri de tratament, considerand ca in „laboratorul naturii” ar putea gasi raspuns si ajutor la multe suferinte umane, cat si o modalitate de vindecare aflata la indemana tuturor, care sa fie cat mai usor de folosit, fara repercursiuni sau reactii averse.
          Avand o sensibilitatea &intuitie mai speciala, a reusit sa identifice legatura dintre darurile unei flori si potentialul lor de a influenta benefic sufletul omenesc, gasind pentru fiecare din ele nivelul la care poate functiona. Analizand zeci de pacienti a constatat ca starea sufleteasca, caracterul, motivatiile, obisnuintele, emotiile pot avea efect direct si regenerator asupra sanatatii. In esoterism se sustine clar ca orice boala fizica are radacina intr-un tip de manifestare spirituala gresita. Fiecare semptom fizic are un corespondent emotional, mental, comportamental. In psihologie se numeste somatizare.Asa cum inflexibilitatea mentala cel mai des duce la inflexibilitate articulara si tensiuni musculare, cum supararea, stressul, duce la afectarea ficatului, inimii sau la pb.digestive, neadaptabilitatea la mediu duce la pb.ale pielii..etc.
          Dr. E.B.a sustinut deasemenea ca refacerea organismului ar putea sa porneasca de la tratarea sufletului, caracterului, a mintii si emotiilor.
"Perturbarile emotionale cat si trairile asociate obisnuintelor nebenefice si defectelor de personalitate slabesc verigile sistemului imunitar, scad nivelul vitalitatii si influenteaza nefavorabil sistemul neuro-endocrin. In acest fel se pregateste terenul pentru instalarea diferitelor afectiuni, in functie de persoana, predispozitii si modul in care isi traieste viata."
          Prin acest sistem de interactiune se poate deduce ca tot ceea ce nu reprezinta o stare de echilibru, liniste, armonie, bucurie si iubire are un efect direct asupra mecanismelor de aparare ale organismului care incep sa semnalizeze prin aparitia bolilor, a oboselii si devitalizarii, ulterior si prin atragerea diferitelor aspecte negative din vietile noastre. Cand este complet echilibrata pe toate planurile o persoana va avea in mod constant sentimentul implinirii si al armoniei, fiind strabatuta de acea forta interioara si iubire pentru intreaga creatie, inclusiv pentru natura din care se va constientiza ca fiind parte integranta.

          Terapia florala Bach este o metoda de tratament simpla care sa produca o vindecare blanda a sufletului, mintii si corpului simultan, fara reactii severe si neplacute. Fiind o terapie naturista nu creeaza dependenta, nu exista supradoza, este total netoxica putand fi administrata la orice varsta. Ca incadrare face parte din medicina complementara, alternativa si poate fi asociata cu oricare alt tratament si terapie.

          Cum le-a gasit si preparat? In urma unor incercari (si plimbari matinale probabil:p) i-a venit ideea ca roua trebuie sa contina ceva din proprietatile plantei. A adunat in sticlute roua de la aceeasi planta crescand la umbra si la soare, remarcand influenta caldurii soarelui in extragerea proprietatilor plantei, roua reusind sa pastreze calitatile vindecatoare pe care el le cauta. Prin cercetari s-a convins astfel ca prin radiatia electromagnetica a soarelui, roua se impregneaza cu energia pura, nealterata si vindecatoare a florii pe care se odihneste.
          Asa a aparut si „Metoda soarelui” de preparare a remediilor pe care urmeaza sa o testez si eu la vara cu florile de corcodus din curte:D

          Testand si prescriind remediile am incercat sa inteleg CUM si DE CE unele dintre ele reactioneaza extrem de rapid si eficient.. altele mai lent. Unele nu mai sunt necesare dupa prima luna, altele trebuie folosite „a la long” pe durata mai lunga pentru ca sentimentul este mai puternic si manifestarea (radacinile) lui mai veche si predominanta incat uneori ajunge ca mod de viata.
          Am facut o lucrare de cercetare (unii dintre voi stiu la ce ma refer..) cu diferite concluzii.  In principal am inteles ca fluxul energetic benefic primit din partea naturii prin informatia pastrata de la fiecare planta si din imbinarea elementelor planta-apa-pamant-soare-aer, are puterea de a elimina din structuri o parte din energiile (G) aferente trairilor si emotiilor negative, acestea ajungand sa nu mai aiba putere de manifestare. Si nu doar ca le elimina pe cele negative, ci favorizeaza dezvoltarea sentimentului opus. Eficienta este sustinuta si crescuta bine-nteles si prin folosirea in paralel a altor metode terapeutice si de optimizare a vietii..

          Folosirea remediilor florale sustine schimbarea atitudinii fata de boala (daca este cazul) fata de viata si cei din jur, cat si fata de noi insine, (min11% - max53%) determinand o recuperare mai rapida in caz de boala. Calitatile vindecatoare ale plantelor folositeactiveaza in noi potentialul de vindecare (min31-max71%) si cresterea imunitatii (min13 - max20%),  inlaturand sentimentele negative ce au dus la scaderea mecanismelor de aparare.

          Am observat si faptului ca majoritatea trairilor si caracteristicilor notate ca indicatii (intalnite f.des in jurul meu.. si uneori in interior:p) blocheaza, micsoreaza sau incetinesc capacitatea de manifestare a diferitelor virtuti. Ceea ce inseamna ca, prin potentialul de a trata trairile respective (manifestate mai mult sau mai putin), esentele au si capacitatea de a favoriza manifestarea anumitor virtuti deficitare sau absente in urma administrarii lor. Motiv pentru care nu este obligatorie manifestarea extrema a dezechilibrelor emotionale si comportamentale, ci fiecare reactie mai putin benefica sau chiar stare sufleteasca si mentala care ne tulbura poate fi .. nu tratata, ci intai diminuata apoi modificata, alchimizata spre un alt fel de traire, sustinand astfel si atragerea si manifestarea caracterelor benefice de care toti avem nevoie in evolutie.
          In acest fel terapia Florala Bach contribuie cu success la regasirea echilibrului interior si schimbarea unor imperfectiuni ale personalitatii.

          Terapia are aplicabilitate f.buna la orice varsta, este recomandat a se folosi inca din copilarie –pentru a evita formarea unor tipologii comportamentale deficitare, pentru depasirea evenimentelor traumatice si frustrarilor din copilarie care de multe ori raman undeva, la suprafata sau in adancime, cat si pentru sustinerea adaptabilitatii si schimbarii.



          Concret, terapia are efecte minunate atat in tratarea cazurilor cronice (manifestate o perioada mai indelungata) cat si in cele acute (emotii si situatii aparute brusc), pentru manifestari mai puternice sau mai linistite in situatii de:
o       stress (uneori sustinut),
o       schimbari majore,
o       modificari endocrine,
o       dereglari ale somnului,
o       dependente,
o       oboseala (fizica, psihica sau emotionala),
o       vesti proaste sau evenimente neplacute,
o       lipsa de concentrare,
o       resentimente,
o       lipsa sperantei, greutatea de a mai incerca
o       rigiditatea mentala, fixurile
o       emotii puternice corozive,
o       tensiune nervoasa,
o       stari de frica, temeri inexplicabile (uneori cu palpitatii), fobii, trac,
o       timiditate, dificultatea de a vorbi in public,
o       stari depresive,
o       dezamagire
o       anxietate,
o       atacuri de panica,
o       lesin,
o       gelozii,
o       iritabilitate,
o       nehotarare,
o       ganduri obsesive,
o       apatie,
o       agresivitate, manifestari manioase sau necontrolate, tendinte razbunatoare
o       suspiciune, etc,
o       teama de esec
o       suferinte provocate de experiente traumatizante
o       stari obsesionale sau convulsive
o       autoinvinovatire sau lipsa constiintei propriei valori
o       nemultumire si tendinta de a da vina pe ceilalti
o       dezamagire, lipsa bucuriei de a trai
o       fluctuatii emotionale in perioada adolescentei, sarcinii, sindromului premenstrual, menopauza
o       imbunatatirea controlului
o       orice fel de discomfort emotional sau emotie negativa pe care unori o gestionam greu sau uneori deloc.

Important este in primul rand sa te intelegi pe tine insuti, sa incerci sa iti constientizezi starile, gandurile, emotiile, necesitatile si influentele lor, sa le accepti si recunosti existenta fara sa le inhibi sau sa le bagi sub pres, apoi sa fii deschis spre nou, spre schimbare, sa intelegi ca este nevoie de implicarea, participarea si vointa ta, apoi sa incerci si aceasta noua metoda de terapie / echilibrare / perfectionare cu certitudinea ca natura are darurile ei care ne pot aduce multe beneficii prin acceptarea si aplicarea lor.. si avand incredere ca nici o informatie din jurul tau nu vine intamplator:)
Programari
Tel. 0721.536.836
eliza.ie@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu